Youth Alpha

De Youth Alpha is een kennismaking met het christelijk geloof. Tijdens de avonden kun je praten met andere jongeren over verschillende thema’s en zo meer ontdekken over het christelijk geloof. Zo ga je tijdens 12 avonden en een weekendje praten over thema’s zoals: ‘Wie is Jezus?’ ‘Kan je zeker zijn van je geloof?’ en ‘Hoe leidt God je?’. Iedereen heeft zo weer verschillende vragen en ideeën en samen kun je zo veel leren en ontdekken!

De Youth Alpha is bedoeld voor jongeren van 13+ jaar die naar het voortgezet onderwijs (2e klas) gaan.

Elke Alpha begint om 18:30 en starten we met z’n allen met een lekkere maaltijd. Het moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd is het tijd om even te ontspannen, dit kun je doen op een van de verschillende banken die we hebben, een potje tafelvoetbal te spelen of als je pech hebt zal je moeten helpen bij de afwas! Natuurlijk zorgen we dat het je aan niks ontbreekt en hebben we altijd voldoende snoep en koek. Nadat dit allemaal gedaan is, luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. Tijdens de hele avond is er een gezellige sfeer en wordt er veel met elkaar gelachen!

Programma

We starten de avond om 18:30 met een heerlijke maaltijd, na het eten is het tijd voor de afwas en wat lekkers en wordt er koffie, thee, snoep & koek geregeld. Dan starten we om 20:00 uur met het praatje door de praatjesmaker en gaan we om 20:30 uit elkaar in gespreksgroepjes om hierover door te praten. Dan sluiten we om 21:15 af en is de avond om 21:30 afgelopen.

Wanneer je bij de Youth Alpha aansluit, hoef je alleen maar voor het eten te betalen. Hier wordt een bijdrage van € 2,50. Daarnaast wordt er voor het weekendje een bijdrage van €25,- gevraagd.

Ben je nou nieuwsgierig geworden naar de Youth Alpha? Het nieuwe seizoen van de Youth Alpha start op maandag 22 januari 2024. De eerste drie avonden zijn inloopavonden en zijn er vrijblijvend om jou te laten proeven van de Youth Alpha. Het maakt helemaal niks uit als je nog niet veel weet van het geloof en of en naar welke kerk je ook gaat. Je mag altijd langs komen en daarna niet weer als je je niet op je gemak voelt! De eerste drie keer zijn er voor jou om te ondervinden of het iets voor jou is en zal je nieuwe vrienden kunnen maken en ben je ook altijd vrij om je eigen vrienden mee te nemen! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

De avonden zullen ook allemaal in De Mix plaatsvinden aan de Venestraat 8. Wil je meer weten, je aanmelden of heb je andere vragen? Je kunt altijd contact opnemen met Bas Schinkel via: youthalpha@yfckampen.nl of via 06-13339630.

 

Leer alvast meer